Archiv pro rubriku: společnost

Scientologie v Maďarsku

Událost slavnostního otevření nové budovy Ideální Scientologické církev v Maďarské Budapešti, nastala 23 července 2016, tato událost má význam v Maďarsku svůj význam v oblasti duchovní svobody.

Scientologie v Maďarsku - Scientologie, nová budova Ideální scientologické církve v Budapešti, Scientologie v Maďarsku

Scientologie v Maďarsku – Scientologie, nová budova Ideální scientologické církve v Budapešti, Scientologie v Maďarsku

V Maďarsku, v průběhu staletí, a mnoho řekl, že příběh se narodil – a maďarský Scientology má také svou vlastní historii.

Na konci osmdesátých a začátku devadesátých let minulého století, započal ústup od totalitního, ateistického komunismu a začal i do východní Evropy a Asie foukal svěží vánek . Duchovní hodnoty hladoví Maďaři – jako s ostatními lidmi, protože sovětské nadvlády – se rychle otočila k pravdě a náboženství. V roce 1988, L. Ron Hubbard Dianetika: Jediná kopie jeho knihy Moderní věda o duševním zdraví, proklouzl železné opony a zahájila pohyb.

Nyní, více než 25 let poté, co byla zveřejněna v Budapešti scientologie je náboženství oslavila ideální scientologických církevních organizací otevření historického města. Budapešť má dvaapadesát z nich ve světě od roku 2003, a dalších 50 stavebnictví jít rychleji a rychleji tempo.
„Říká se, že celý svět si je vědom svého města jako hlavní město Liberty – inauguračním projevu řekl David Miscavige, Scientology náboženský vůdce. – K küzdelmetekről by vívtatok za svobodu, byla napsána v jazyce celé zemi. Říkají také, že když lidé touží po svobodě, pak »Maďarsko népévé‚stát‘.

„Celý svět si je vědom své město jako kapitál svobody – řekl Church of Scientology vůdce David Miscavige otvoru 23. července v Budapešti ideální tělo, ve svém projevu před 3500 scientology a hosty. – A küzdelmetekről by vívtatok za svobodu, byla napsána v jazyce celé zemi. Říkají také, že když lidé touží po svobodě, pak »Maďarsko népévé‚stát‘.

Vzhledem k centrální zeměpisné poloze – – Maďarsko hojně obdržel „návštěvníků“. Po založení státu a korunovat Štěpána I před tisíci lety přišli Mongolové, Turci, Rakušané, Němci a Rusové. Každá hodnota válek, krizí a revolucí, zatímco kultura vzkvétala, a za ta léta od známých skladatelů, maďarská kuchyně získala mezinárodní pověst. Středověké maďarské historické postavy poskytly inspiraci autorů západních románů.

Nachází se na obou březích Dunaje v Budě a Pešti, a později ve Spojených Budapešti je často důležitou roli v rámci těchto historických událostí. I když to nebylo vždy hlavním městě Maďarska, Budapešť, Maďarsko dnešní kulturní, politické a obchodní centrum, je jedním z hlavních středoevropských měst. Historické památky – Buda hrad, Rybářská bašta, Řetězový most a mnoho dalších pamětních – hned vedle symbolu nové svobody je také obyčejný v práci tisíců výsledku scientologů.

Ideální organizace scientologie ve frekventované severovýchodě Budapešti. 6,000 metrů čtverečních Dům se nachází v 13. okrsku, město je hlavní trasa podél Váci út. Nelze si nevšimnout, jak západní fasádě 25 metrů dlouhé běžící scientologické podtitul hlásá přítomnost více než 100 000 lidí denně prochází před ním.

David Miscavige popisoval Maďary a účastníky zahajovacího ceremoniálu, který touží po intelektuální nezávislosti, a zdůraznil, že ideální scientologické církve, tento hotel v Budapešti.

Církev má více než 25 let zaregistrována v Maďarsku a otevření tohoto stavebního rychlého růstu náboženského vysokým bodem tak daleko. Navíc, celkem více než 30 misí, lze nalézt v celé zemi, stejně jako v Rumunsku, na Slovensku a v České republice. Zástupci jednotlivých organizací se zde zúčastní slavnostního zahájení 3500 scientologů a hostů.

významných osobností maďarské společnosti přivítal církevní nový domov: dr. Brigádní generál Komáromi István, bývalý policejní náčelník Pest kraje; Hekáné dr. Szondi Ildikó, vice president of Szeged kultury, školství, mládeže a výboru pro cestovní ruch; Debreceni Ágnes profesor, člen správní rady minisztériumidíj-vítězný Gárdonyi Géza Základní škola nadaci Dunaújváros; a národně proslulý romanopisec Nemere István.

„Před 15 lety jsem navštívil. Řekl jste, že chcete uspořádat maratón běží po celé zemi, aby felébresszétek lidi o drogové problematice – řekl dr. Komáromi István při shromažďování. – Tak jsme zahájili první lék bez Maďarsko maratón v březnu 2002. Od té doby, země elárasztottátok naší zprávě. Více než 400 měst a městských obyvatel tě znám. Elajándékoztatok více než 2 miliony protidrogové brožur. inspiráltátok k národu mládí vést život bez drog! “

Scientologie v Maďarsku

Scientologie v Maďarsku

Šroubové a pístové kompresory ESOair od slovenského výrobce kompresorů

Slovenské energeticky úsporné šroubové kompresory ESOair vyrobené na Slovensku.

Výroba, montáž a prodej Slovenská šroubových a pístových kompresorů ESOair.

Když kompresor, tak proč ne i energeticky úsporný kompresor?

Šroubové a pístové kompresory ESOair od slovenského výrobce kompresorů

Šroubové a pístové kompresory ESOair od slovenského výrobce kompresorů

Zákazník si při koupi nového kompresoru musí být jistý, že z kompresoru vytěží co nejvíce ze svých investovaných peněz do kompresoru!

To je přesně to, co název EsoAir znamená: (EsoAir = energy saving – optimal = optimální energetická úspora). Nabízíme k prodeji pístové kompresory EsoAir od výkonu 0,75 kW a šroubové kompresory EsoAir až do výkonu 22 kW.

Šroubový kompresor má již ve standartním vybavení zabudován rekuperační výměník s výstupem a přípravou na ohřev teplé užitkové vody nebo vytápění.

ekonomický provoz

Standardní elektronický řídicí systém Solid Control automaticky vybere nejvhodnější režim. Na LCD displeji lze pohodlně přečíst všechny důležité parametry stroje. Možnost připojení řízení na nadřazené řízení.

Šroubové a pístové kompresory ESOair od slovenského výrobce kompresorů

Šroubové a pístové kompresory ESOair od slovenského výrobce kompresorů

Inteligentní Konstrukce

Na šroubových kompresorů EsoAir je jasně vidět dlouholeté zkušenosti našich inženýrů z provozu a konstrukci šroubových kompresorů.

Aby bylo zajištěno optimální proudění chladicího vzduchu a pro maximální spolehlivou a efektivní provoz kompresoru je v kompresoru použita ležatá olejovo vzduchová kombinovaná tlaková nádoba.

variabilní provedení

Šroubové kompresory řady EsoAir S jsou k dispozici v užitečné odstupňovaných výkonnostních třídách 4-22 kW a 7,5 až 13 bar. Kromě toho si můžete vybavit svůj kompresor s vzdušníkem i se sušičkou stlačeného vzduchu.

http://www.kompresory-esoair.sk/

Email: info@esoair.sk

Dávejte si pozor na svoje dlužníky

Každý správný obchodník, podnikatel nebo věřitel dobře ví, že si musí hlídat svoje dlužníky. Mít je pod neustálou kontrolou dnem i nocí, v létě i v zimě… se vyplatí.

Neustále brouzdat internetem a sledovat or.justice.cz nebo isir.justice.cz jsou činnosti, které zaberou spoustu času a každý moudrý podnikatel nebo věřitel se jich rád zbaví. Proč tedy sledují dlužníky v insolvenčním rejstříku a proč tráví tolik času kontrolou obchodního rejstříku?

Dávejte si pozor na svoje dlužníky

Dávejte si pozor na svoje dlužníky

Dlužník v insolvenci se může objevit zcela nečekaně a bez varování. Tato skutečnost se objeví na oficiálním webu ministerstva spravedlnosti www.justice.cz. Kdo ho pravidelně nekontroluje, tak se o pádu dlužníka do insolvence nedozví.

Po zveřejnění insolvence zbývá věřiteli pouze 30 dnů, aby přihlásil svoje pohledávky. Jakmile to v uvedeném čase nestihne, ztrácí nárok na svoje peníze.

Mazaní podnikatelé a věřitelé si však svoje dlužníky nechávají hlídat. Ti nejmazanější si na dlužníky dokonce nechají donášet. Využívají šikovného softwaru Donasec.cz se kterým získají přehled o svý dlužnících, obchodních partnerech, konkurenci, ale i své osobě a své firmě. Sledování insolvence u fyzických osob stejně tak i právnických na www.donasec.cz je nejúčinnější a nejspolehlivější způsob jak hlídat svoje dlužníky. S donašečem se dozvíte o  zahájení insolvence dlužníků. Donašeč informuje stručným mailem o každé změně v insolvenčním rejstříku v průběhu insolvence. S donašečem obdržíte všechny dokumenty a přílohy insolvenčního řízení vždy včas.

Využijte předností moderních technologií a využijte možnost nechat se upozornit na každou změnu u fyzických a právnických osob v obchodním a insolvenčním rejstříku. U dlužníků je to nezbytnost.

Kdo si nechce nechat donášet na svoje dlužníky, může si jen nechat hlidat-insolvenci.cz

 

Jak nejlépe prezentovat nemovitost při jejím prodeji

Jak nejlépe prezentovat nemovitost při jejím prodeji

 Každý již určitě zažil tu chvíli, kdy přemýšlel nad tím, jak nejlépe prezentovat sám sebe. Kdo by se nechtěl ukázat v tom nejlepším světle u přijímacích pohovorů, před klienty nebo před rodinou svého nastávajícího či nastávající. Ve většině případů na to máme jen několik málo okamžiků. Někteří odborníci mají názor, že si vytváříme základ pro trvalé hodnocení druhého člověka, již během prvních 120 sekund.

prezentovat nemovitost při jejím prodeji

prezentovat nemovitost při jejím prodeji

A co pro naší dobrou prezentaci uděláme?

Pěkně se oblékneme, učešeme, navoníme. Šaty přeci jen dělají člověka. Přemýšlíme o svých kladných stránkách, které bychom měli určitě předvést nebo alespoň zmínit. Chceme působit vyrovnaně, klidně a přátelsky.
Nebo si myslíte, že stejné šance bychom měli, kdybychom přišli neupravení v teplákách a s protivnou náladou? Opravdu si myslíte, že tak by člověk měl šanci získat například své vysněné zaměstnání?

A stejných zásad se držíme i my při prodeji bytů, domů, chat a chalup

Poskytuje takové služby, aby se kupujícímu nemovitost zalíbila již na první pohled. V žádném případě nechceme kupujícím zatajovat vady, ale snažíme se vyzdvihnout její pozitiva. Stejně jako pěkné oblečení, hřeben,voňavka a dobré chování dokáže lidi zcela proměnit, existují účinné metody i v případě prezentace nemovitostí našich klientů.
Jednou z  metod je námi zajišťovaná služba Home Staging. Cílem této služby je zvýšení atraktivity prodávané nemovitosti pomocí jednoduchých úprav interiéru, správné volby bytových doplňků a výběrem vhodných barev. Nemovitost oblékneme do svátečních šatů.
Další metodou, která zajistí vyšší zájem potencionálních kupců v obrovské konkurenci ostatních inzerátů, je volba dobrého fotografa a pořízení profesionálních fotografií. Každý si určitě vybaví fotografie bytů, kde se v koupelně na prádelních šňůrách suší ponožky nebo fotografie, které představují jindy světlý byt, jako tmavou podzemní kobku. Věřte, že nám při takovéto prezentaci nemovitostí naskakuje husí kůže. Vždyť přece krásná fotografie nás nikdy nenechá chladnými a dokáže nás potěšit!
To však není vše, co lze pro lepší prodejnost udělat. Ještě lepších výsledků lze dosáhnout zhotovením rozmanité video prezentace, správně zvoleným textem inzerátu či dobře vymodelovanou 3D animaci dispozičního uspořádání. I tyto všechny oblasti patří k těm, ve kterých si dovolím říci, že se dobře vyznáme a vynikáme.
Prezentace nemovitosti je jedna věc, ale její nabízení je věcí druhou a neméně důležitou. Aby nemovitost opravdu našla svého majitele, nenecháváme nic náhodě a kromě inzerátů na inzertních portálech, využíváme cílenou reklamu prostřednictvím sociálních sítí a internetové služby Google AdWords. Bohužel tyto způsoby nemají zatím v lásce velké realitní dómy, a to zejména pro svou finanční náročnost a nepotvrzenou účinnost. Jinými slovy je mají za vyhazování peněz. Přitom nám se díky těmto internetovým službám podařilo prodat nemovitosti minimálně v polovině případů. O tom však někdy příště.

UKÁZKY NAŠÍ PRÁCE

Jak funguje solární ventilační panel?

Solární ventilační panel zajišťuje účinné větrání vnitřních prostor budovy pomocí sluncem předehřátého vzduchu.

solární ventilační panel

solární ventilační panel

Solární ventilační panel SHV funguje tak, že je do panelu ventilátorem nasáván čerstvý vzduch z venkovního prostředí. V solárním panelu se díky skleníkovému termo efektu vzduch ohřeje a dále je tento předehřátý vzduch vháněn do místnosti. Energii k pohonu ventilátoru zajišťuje fotovoltaický článek, který je součástí solárního ventilačního panelu. Jestliže není venku dostatečný sluneční svit, který by zajistil efektivní ohřev vzduchu, panel zůstává v pohotovostní poloze. To znamená, že výfukové otvory v regulační jednotce umístěné uvnitř domu zůstávají uzavřené a studený vzduch není do objektu vháněn.

Regulační jednotku je možné také nastavit na pouhé větrání. Tento režim bývá využíván zejména v letních měsících, kdy je v nočních hodinách vháněn do místnosti chladný venkovní vzduch.

Unikátní ovládací jednotka solárního ventilačního panelu SHV zajišťuje jednoduché a účinné využívání solárního panelu. Jednotka neustále vyhodnocuje teploty ve všech teplotních čidlech a ovládá panel dle předem zvoleného programu. Mikropočítač řídící jednotky současně ovládá dva servopohony, které uzavírají větrací otvory v době nečinnosti solárního panelu. Tím jsou zamezeny tepelné ztráty v době, kdy je panel v pohotovostním režimu.

Solární ventilační panel SHV umí nejen větrat a topit s maximálním výkonem, ale v případě požadavku umí vnitřní prostor ochladit vháněním chladnějšího venkovního vzduchu do místnosti. Díky své unikátní inteligentní regulační jednotce panel SHV opravdu dělá to, co požadujeme.

Nejmodernější solární ventilační panely SHV nové generace vyrábí a dodává společnost SOLAR HEAT VENTI CZ, s.r.o. Jedná se o český výrobek s unikátní „inteligentní“ regulační jednotkou.

 

Než založíme zahradu – realizace zahrad

Jak si rozmyslet a rozčlenit vaši zahradu? Zde je pár základních postupů, jak na to. Realizace zahrad totiž není jen bezmyšlenkovité osázení prostoru kolem domu, stavba terasy, altánu a zrytí kousku země.  Realizace vaší zahrady by měla postupovat logicky a po předem daných krocích. Aby vaše zahrada byla moderní funkční plochou, která dotváří váš životní prostor, je třeba zpracovat si, nebo nechat si zpracovat od odborníka, plán výsadeb. To by mělo, pokud možno, být prvním tímto postupným krokem. Nejlépe je nahrubo odkrokovat pozemek, tyto míry přenést na papír a – kreslit. Nakreslit si několik variant. Nejlépe bude, když se na těchto náčrtech bude podílet každý člen vaší domácnosti. Předejdete tím chaosu a změnám v průběhu vytváření vaší zahrady.

založíme zahradu - realizace zahrad

založíme zahradu – realizace zahrad

Po prvotní spokojenosti s vaším návrhem, je možno přistoupit k přesnému a podrobnému půdorysnému projektu, který se nazývá plán výsadeb.  V tomto kroku je již vhodné, najít si odbornou realizační firmu, zabývající se těmito plány profesionálně.  Pokud si nepřejete firmu na svém pozemku, udělejte si co nejpodrobnější náčrt v měřítku. V tomto plánu výsadeb je třeba mít zahrnuty veškeré objekty na zahradě. Např. všechny záhony, okrasné jezírko, trávník, altán, pergolu, terasu, vlastní dům, cestičky na zahradě, apod. I když se rozhodnete pro postupnou realizaci vaší zahrady, je dobré tento plán výsadeb a staveb na zahradě mít hotov před započetím prací. Zahrada kolem domu je takový oblek domu, který může podtrhovat a doplňovat váš životní prostor. Dobrý plán výsadeb zohledňuje také interiér domu a nechá interiér jaksi prostupovat do exteriéru. Vaše zahrada pak slouží jako přirozený prostor, který navyšuje obývanou plochu domu. Samostatným prvkem a důležitým tématem je terasa. Právě terasa je tou spojnicí mezi interiérem a vaší zahradou. A tady se dostáváme k tomu, proč je dobré oslovit odborníka. Při dobře zvolené dispozici zahrady, dosáhnete kýženého efektu, o kterém se zmiňuji výše. Tato spojnice mezi domem a zahradou není důležitá z jen z hlediska estetického, ale také ryze praktického. Většinou totiž navazuje na další položku v našem plánu výsadeb a tou jsou cestičky v zahradě. Je totiž velmi důležité, nechodit z bodu A do bodu B obloukem, ale je třeba vše rozmyslet tak, aby cesty mezi objekty byly co nejkratší. Tyto cestičky (koridory) se navrhují tak, aby vypadaly pěkně, ale aby také byly funkčním prvkem v zahradě (obloučky jsou jistě fajn, ale važte kroky!).  Takovéto koncepční rozčlenění zahrady nám již samo „vyplivne“ prostory, vhodné pro námi zamýšlené dominanty zahrady – skalky, drobné vodní plochy, potůčky, bylinkové záhony, plochy pro realizace trávníků, atd. A tady je to už jen na naší fantazii, nebo potřebách, jak se zbylou plochou naložíme.

Nábytek na míru Ostrava – kde ho pořídit?

Postavili jste si dům či koupili byt a nacházíte se právě ve fázi, kdy hledáte pro vaše hnízdečko vybavení, které bude odpovídat přesně vašim požadavkům? Máme pro vás kvalitní řešení, které potěší vás i vaši peněženku – nábytek na míru Ostrava je synonymem pro firmu K-Interier.cz. Co vám tato firma může nabídnout?

nábytek na míru Ostrava

nábytek na míru Ostrava

Skříně na míru

Nejen velmi praktický nástroj, který vyřeší vaše všudypřítomně poházené kusy oblečení, ale také poutavý módní doplňěk, který dokáže zkrášlit leckterý interiér – to jsou skříně na míru. Po vstupní konzultaci firma K-Interier vypracuje 3D grafický návrh, který vám zašle společně s ceníkem. Pokud hledáte skříně na míru v Ostravě, tato firma je jasnou volbou.

Kuchyně na míru

Kuchyně na míru v Ostravě jsou velmi žádaným produktem a není se čemu divit. Kuchyně je královstvním každé pořádné hospodyňky, a tak by se výběr kuchyně na míru neměl podceňovat. Jako řešení se nabízí možnost, že vše svěříte do rukou profesionálů. Nejprve vám předložíme grafický návrh, který společně ladíme až do takové podoby, než budete plně spokojeni. Na výběr je k dispozici velké množsví materiálů a barev.

Bytové interiéry na míru

Zařizování interiéru znamená velkou investici do zařizovacích předmětů a nábytku. Jedná se o investici, která je zátěží jak psychickou tak finanční. Vybrat nejvhodnější a nejsprávnější vybavení může být značně limitující. Jsou zde výrazné finanční omezení, ale jinak zde hraje výraznou roli váš vkus. Kus nábytku, který si koupíte vám pak může dát nálepku toho kým vlastně jste a vaši návštěvníci se o vás dozví něco nového. Pokud sháníte bytové interiéry na míru v Ostravě, firma K-Interier vám bude plně nápomocna.

 

 

 

Jenna Elfman – Hollywoodské hvězdy, které se hlásí ke scientologii

Jenna Elfman – Hollywoodské hvězdy, které se hlásí ke scientologii

Jennifer Mary Butala se narodila 30. září 1971 ve slunečním Los Angeles Sue a Richardu. Od útlého věku sportovala, aktivně se věnovala baletu a soutěžnímu tanci, ale kvůli několika vážnějším zraněním s těmito aktivitami později přestala.

Jenna Elfman americká herečka která se hlásí k scientologii

Jenna Elfman americká herečka která se hlásí k scientologii

Jenna Elfman patří mezi další Hollywoodské hvězdy, které se hlásí ke scientologii

Jenna Elfman patří mezi další Hollywoodské hvězdy, které se hlásí ke scientologii

S tancem se spojovaly i Jenniny teenagerské roky na umělecky zaměřené střední škole Los Angeles County High School for the Arts. Divadelnímu herectví se začala věnovat na California State University.

Poprvé se Jenna objevila před kamerou v roce 1990 při natáčení videoklipu ke skladbě HALO od Depeche Mode. I díky hodinám herectví od Miltona Ketselasa se stále častěji začala objevovat jako v reklamách, tak i v televizních seriálech. Postupně vystřídala vedlejší úkoly ve FRESHMAN Dorma (1992), THE GEORGE CARLIN SHOW (1994), pointman (1995), THE MONROES (1995), Roseanne (1995), MURDER ONE (1996), ALMOST PERFECT (1996) a Towne (1996 ).

V našich končinách se nám Jennino tvář snad nejvíce spojuje s postavou ulítlý a excentrické Dharmy ze seriálu DHARMA AND GREG (1997). Tato role jí vynesla kromě divácké popularity i dvojnásobnou nominaci na Emmy Awards a zisk Zlatého glóbu. První hlavní role ve filmu přišla o rok později, v komedii režiséra Todda Hollanda KRIPPENDORF’S TRIBE (1998), kde se Jenna představila po boku Lily Tomlin a Richarda Dreyfusse. Ještě předtím se však tato vysoká herečka (178 cm) objevila v kriminální komedii George Armitagea GROSSE POINTE BLANK (1997).

 

Jenna Elfman patří mezi další Hollywoodské hvězdy, které se hlásí ke scientologii

Jenna Elfman patří mezi další Hollywoodské hvězdy, které se hlásí ke scientologii

V komedii Rona Howarda EDTV (1999) si zahrála přítelkyni muže (Matthew McConaughey), který zaprodal své soukromí televizní společnosti. V roce 2000 přišla další úspěšná romantická komedie, konkrétně režisérská prvotina Edwarda Nortona Keeping THE FAITH. Jenna jako krásná obchodnice Anna Riley se v ní setkává se dvěma kamarády z dětství a okamžitě se stává objektem jejich zájmu. Pointou je, že jeden z nich je kněz (Edward Norton) a druhý rabín (Ben Stiller).

Scientologie pomáhá člověku lépe přežít na tomto světě

V kariéře ale Jenna nesbírá jen samé úspěchy. V roce 2004 získala nominaci na Zlatou malinu v kategorii „nejhorší herečka“. Komedie LOONEY TUNES: BACK IN ACTION (2003) jí však nakonec toto nepopulární ocenění nepřinesla. Produkčně i herecky se Jenna podílela na tvorbě romance Touched (2004). Televizní společnost CBS pro ni následně ušila na míru seriál COURTING ALEX (2006), který však nedosahoval očekávané divácké ratingy a tak byla po pěti měsících jeho výroba zrušena.

Jenna je další z plejády hollywoodských herců, kteří propadli scientologii. K tomuto náboženskému proudu ji přivedl manžel Bodhi Elfman. Seznámili se při konkurzu do jisté televizní reklamy ještě v roce 1991 ao čtyři roky později se vzali. Od 23. července 2007 se těší z jejich společného synka, který dostal velmi zajímavé jméno – Story Elias.

Erika Christensen – Slavní herci a scientologie

Svatební den jako reportáž?

Každý chce, aby nevěsta se ženichem měli ty nejkrásnější fotografie, které zachycující okamžiky a emoce v dané chvíli. Mnoho fotografů využívá figurální snímky, které ale většinou neukazují všechny emoce tak, jak bychom chtěli mít na fotografiích. Využívám proto fotografování svatebních obřadů jako životní reportáž, mohu tak zachytit každý okamžik svatebního dne. Nezapomínám však na hlavní pasáže fotografování. Při příjezdu se ve svatební den seznámím se s celou rodinou, snažím se vnímám jejich emoce a celkové dění kolem. Od ranního fotografování přípravy nevěsty až po poslední úpravu koláčků, chlebíčků a pohoštění pro všechny hosty. Na každém celodenním fotografování nesmím opomenout nejen líčení nevěsty, ale také převlíkání ženicha. Zde vznikají kupodivu nejen zajímavé momentky ale také se na snímku často zachytí i humorné grimasy. Když už reportáží vnímám celý den, samozřejmě často vznikají krásné a uvolněné snímky společných rodinných fotografií, ale také vázání kravaty ženicha s otcem nevěsty v koupelně. Kromě toho všeho se u zdobení aut člověk dozví mnoho zajímavostí o ženichovi a nevěstě. Zde už vzniká mnoho dalších nápadů na fotografování, než které naplánuji se ženichem a nevěstou vždy před svatbou.

Reportážní fotografování s sebou přináší momentky z celého dne, nejde však jen o statické snímky ze svatebního obřadu, hostiny či večerní party, ale vznikají tu krásné snímky plných emocí. Nejen slzy nevěsty, rodičů, přátel nebo nejlepší kamarádky. Je zde zachyceno také hašteření ženicha s přáteli či se svědkem. Nejkrásnější spojení svatebního dne je v doprovodu dětí, ty nám sice na svatbách dělají trochu starosti, ale fotografie s nimi jsou nejkrásnější. Oživují svatbu svými zvídavými otázkami či zvědavým zjišťováním, co se to kolem nich děje. Vznikají s nimi zajímavé chvilky, jsou radostí, když nesou prstýnky a nechtějí, aby teď tatínek dával mamince pusu, nebo je pro ně v kostele či radnici příliš velké ticho.

Ač se to nezdá, každý si klade stejnou otázku, co se může dít na svatební hostině kromě toho, že ženich s nevěstou a hosty jedí. I zde vznikají vcelku zajímavé momentky při polévce, druhého jídla, krájení dortu, přípitku, pití alkoholu či kávy. Hlavně v doprovodu dětí s jejich upatlanými tvářemi.

Celodenní svatba formou reportáže přináší mnoho snímků a o to víc radosti při jejich prohlížení. Jako fotograf se snažím zachytit prakticky všechny okamžiky, pečlivě po zapracování snímků vybírám ty nejlepší tak, aby ve vás budily stále stejné emoce jako v den svatby. Proč vlastně je lepší reportážní fotografie než klasická? Tuto otázku si klade mnoho svatebčanů. Je to jednoduché – klasické fotografování se svým způsobem řídí určitým pravidlem a scénářem. Kde fotograf musí fotografovat to, co se žádá nejčastěji. U reportážního fotografování je svatební den zaznamenáván jako běžná reportáž, fotograf zná hlavní body, které má zachytit, ale má větší volnost si hrát zároveň na „paparazzi“ a zvěčnit tak i nečekaný okamžik. Tento způsob má větší nároky na objem snímků, ale o to je to větší zábava. Na každou svatbu se proto snažím přijet s větší zásobou. Máte tak výhodu, že zachytím prakticky celkové dění ze svatebního dne. Váš budoucí DVD je naplněn fotografiemi z celého dne. Vždy kladu důraz na to, aby fotografie byly ostré, barevné a zachycovaly správný okamžik. Vždy přidám ale také černobílé snímky, doplním dle přání zamilované písničky i foto video medailonek. Vždy ode mne dostáváte krásný barevný obal, vložený do modrého plastiku s barevným potiskem.

Vaše životní reportáž je zachycena a každá fotografie nese svůj příběh, i když už to může být několik let po svatbě, zůstává plno vzpomínek. Stejně jako vy si pamatujete svůj den, já si pamatuji ten váš. Pečlivě proto uchovávám vaše fotografie, kdyby se vám náhodou ztratily. Je možné kdykoliv si o snímky napsat. Po každé svatbě se celý balík upravených fotografií ale i originálních zdrojů archivují a po každém roce se kontrolují, zda jsou media stále čitelná.

Více informací o svatbách a službách najdete na něšem centrální webu lukascerny.eu nebo dění našich aktivit také najdete na facebookových stránkách či našeho osobního blogu.

Když počasí nepřeje ….

Sice se nám v posledních dnech trošku oteplilo, ale i tak jsou některé dny sychravé tak, že by ani psa ven nevyhnal. A co potom dělat? Sedět doma  a koukat na televizi? Zkuste si spíše něco zahrát! Pozvěte přátele a zahrajte si nějakou hru. Třeba kulečník, fotbálek nebo šipky.

Když počasí nepřeje ....

Když počasí nepřeje ….

Co vybrat? Fotbálek, kulečník, šipky?

Tak první otázkou je co vás skutečně baví a na co máte doma prostor. Takový kulečníkový stůl se bude do malého bytu těžko pořizovat. Podobné to může být i stolním fotbalem. Pokud ovšem máte větší prostor – garáž nebo sklep, je to ideální místo. V malém bytě vystačíte s terčem na šipky, který jednoduše pak můžete i přenést k vám na na chatu.

Nejen jako vánoční dárek

Blížící se Vánoce 2015 mohou být tou pravou příležitostí obdarovat vaši rodinu takovým dárkem, který vám zpestří zimní večery. Ale to neznamená pokud jste milovníkem kulečníku, stolního fotbalu nebo šipek, že si nemusíte udělat radost sám. Každý chlap má skoro stejné přání a to mít doma hernu. Jste to vy? Nebo máte takového chlapa doma?

Jedinečná zábava

Například takový turnaj v šipkách může být skvělou pozvánkou vašim přátelům na párty k vám domů. Nemusíte zrovna slavit narozeniny nebo Silvestr, aby jste uspořádali takové setkání. Tato zábava osloví, ale jistě i vaši rodinu a zažijete u ní mnoho legrace s vašimi dětmi. Oživte svůj čas trávený doma skvělou zábavou.

A co místo?

Nemáteli přeci jenom doma dostatek místa, a chcete si domů pořídit kulečník nebo stolní fotbálek. I pro vás existuje řešení. Můžete zakoupit stolní verzi nebo multifunkční herní stůl. Kulečník a stolní fotbal tak můžete hrát v klidu obývacího pokoje nebo kuchyně. Možná, že tato sada je ideální pro vaše děti a jejich seznámení s těmito hrami a bude skvělým vánočním dárkem.

 

Co by měl vědět každý občan – právní minimum

Právní minimum které by měl znát každý občan je znalost občanského zákoníku. Nový občanský zákoník platí už téměř dva roky a je velkou právní změnou, na které se pracovalo mnoho let. Potřeba nové úpravy základního zákoníků vyvstala po sametové revoluci v roce 1989. O potřebě nové a moderněji zformulovat nově právní vztahy se hovořilo celá devadesátá léta. Občanský zákoník z roku 1994 se do nekonečna novelizoval a měnil. Změn bylo každý rok několik a po čase začalo být obtížné se ve všech změnách orientovat.

Co by měl vědět každý občan - právní minimum

Co by měl vědět každý občan – právní minimum

Od 1. ledna 2014 je účinný Nový občanský zákoník a řada dalších předpisů, které jsou součástí tzv. rekodifikace soukromého práva. Ministerstvo spravedlnosti ČR připravilo v souvislosti s touto převratnou legislativní změnou komplexní systém vzdělávání úředníků státní správy a samosprávy.

Nový občanský zákoník i po téměř dvou letech platnosti je pro většinu laického obyvatelstva stále ještě velkou neznámou. Málokdo si našel čas si nový občanský zákoník koupit a přečíst. Kromě právníků a odborné veřejnosti, studentů právnických škol a dalších odborníků jej zatím vůbec pročetl málokdo. I laici si už ale možná všimli velkých změn, které zákoník přinese do nemovitostí. Všichni by měli věnovat pozornost studiu tohoto zákona. Shrnuto: nechcete-li zažít velké právní spory, vyřešte co nejdřív otázku pozemků pod svým domem.

Je také dobré vědět že zanikl obchodní zákoník a několik dalších zákonů.

Středověká architektura na slovensku Dechtice

Máte realitní kancelář? Využijte drona!

Prodáváte rodinné domy, budovy, stavby či dokonce velké areály? Jistě tedy potřebujete reprezentativní prezentaci, protože víte, že krásné obrázky prodávají. A co takhle vytvořit nápadité video objektu pomocí drona s kamerou a oslovit tak zákazníka. Představte si video z ptačí perspektivy v HD kvalitě, digitálně upravené a s příjemnou hudbou.

Pokud chcete být před konkurencí napřed a zákazníky jednoduše ohromit, nechte si vyrobit originální video prezentaci. Přece jenom, bude to vaše vizitka. Cena a náročnost získání leteckých záběrů dronem je navíc zanedbatelná oproti pronájmu drahých vrtulníků s kameramanem. Kvalita je přitom stejná, možná ještě lepší.

Nejčastěji obchodované komodity

Obchodování s komoditami se v posledních několika letech stalo velmi populární. Každý den více lidí se zapojí do obchodu s komoditami. Komoditní obchodování zahrnuje zemědělské a průmyslové komodity.
Pro úspěšné obchodování je velmi důležité vědět, se kterou komoditou obchodovat.
Jak je známo, existují různé druhy komodit, které mohou být obchodovány na komoditních trzích a je to velmi důležité zjistit, která z nich je nejlepší.
Pomocí malého průzkumu, připravila jsem seznam nejčastěji obchodovaných komodit a doufám, že tento seznam bude pro vás příručkou při vašem obchodním procesu.

  1. Crude Oil
  2. Káva
  3. Zemní plyn
  4. Zlato
  5. Pšenice
  6. Bavlna
  7. Kukuřice
  8. Cukr
  9. Stříbro
  10. Měď

Jistě seznam není omezen pouze těmito instrumenty, a můžete najít mnoho dalších, ale v současné době to jsou nejpopulárnější komodity mezi obchodníky.

Weby IFC Markets

27 club – odvrácená tvář showbyznysu

Jejich tváře patří mezi ty nejznámější na téhle planetě. Jsou celosvětově známé, na kontě se jim blýskají částky astronomických rozměrů a patří mezi největší idoly svých generací. I tak by se daly popsat hvězdy filmového plátna z amerického Hollywoodu nebo nejsledovanějších hudebních hitparád. Staly se idoly pro masy lidí, kterým na stěnách, kde visí plechové cedule zdobí jejich plakáty pokoj. S obrovskou popularitou však nemusí přijít vždy jen sladké ovoce. Sláva a úspěch má také svou temnou a odvrácenou tvář, která se podívala z očí do očí řadě představitelů zábavního průmyslu. A o těch bude také následující článek.

Amy Winehouse

Amy Jade Winehouse, jazzová a soulová zpěvačka s nezaměnitelným chraplavým hlasem. Vyrůstala v židovské rodině na předměstí Londýna. To, že v žilách Amy koluje tygří krev se projevilo už v jejich třinácti letech, kdy ji vyhodily ze školy za piercing v nose a špatné chování. Začátek své pěvecké kariéry odstartovala už ve svých šestnácti letech albem Frank, které vyšlo v roce 2003, přičemž o většinu textů písní se postarala sama. Album zaznamenalo úspěch v britských hitparádách a kritici ji pro jeho jazzový feeling přirovnávali k Macy Gray. Za další necelé tři roky došlo k vydání desky Back to black, které zaznamenalo ohromný úspěch. V roce 2007 dosáhlo na první místo v britských hudebních žebříčcích.

V tuhle dobu se taky začaly plnit titulky bulvárních novin jejími drogovými excesy. Každou chvíli se objevovala na veřejnosti s jiným partnerem a téměř na veškeré večírky chodila silně pod vlivem drog a alkoholu. Následně vydala videoklip k písni Rehab, která se stala jejím velkým hitem. Amy se v písni vyjadřuje ke své drogové závislosti a naznačuje, že na detox ji nikdo nedostane. V roce 2008 přišel její dalších úspěch. Na předávání cen Grammy proměnila ve zlatou sošku pět nominací. Předávání se však nezúčastnila, jelikož ji americké úřady zakázaly vstup na americké území z důvodu převážení marihuany. Amy se stala stala velmi brzy úspěšnou umělkyní, kterou však její sláva přerostla a proměnila její život v jednu velkou, drogovou jízdu. Její život vyhasl v roce 2011 na předávkování. Zemřela ve svých 27 letech.

 

Kurt Cobain

Zpěvák jenž je považován za ikonu hudební éry 90. let. Kurt Donald Cobain se narodil roku 1967 v americkém státě Seattle. Hudba ho oslovila už ve svých dvou letech. Jeho teta se ho pokusila učit hrát na kytaru. To však Kurta moc nezaujalo, jelikož trpěl nemocí zvanou ADHD, tedy zvýšená hyperaktivita a porucha pozornosti. Otec v tu dobu pracoval v drtičce odpadu a matka byla v domácnosti. Později se kvůli sporům Kurtovi rodiče rozešli, což byl zásadní moment v jeho živote. Od té doby se Kurt stal introvertem a začal být vůči svému okolí plachý a uzavřený. Rozbourané manželství přinášelo Kurtovi neustálé problémy se stěhováním od matky k otci a nazpátek. V tu dobu se začal kamarádit ze staršími kluky a kouřit trávu. V 17-ti letech odešel od své matky. Začal se potulovat po ulicích a snil o tom, že jednou založí vlastní kapelu.

To se mu povedlo v roce 1987, kdy založil skupinu nesoucí název Nirvana. O dva roky později vydaly své první album s názvem Bleach. V roce 1991 nastal zásadní průlom. Nirvana vydala placku Nevermind, jenž se okamžitě stalo hitem a je považováno za jedno z nejlepších alb v historii. Koncertní šňůry a obrovský množství fanoušků, kterou skupina získala přinesla také obrovský zájem medií a veřejnosti. To Kurt začal psychicky špatné snášet a ještě více se ubíral k užívání drog, zejména pak heroinu. Jeho deprese a vztah k obrovské popularitě zapsal do písně Rape Me. V roce 1992 se oženil s bouřlivou zpěvačkou Courtney Love. Později se jim narodila dcera Frances. Následně v roce 1993 vypustila Nirvana další studiové album s názvem In Utero. Kurtovi deprese a drogová závislost se však čím dál více prohlubovala, což vyústila v jeho smrt v roce 1994. Kolem smrti panuje spousta spekulaci. Nejpravděpodobnější variantou však je sebevražda předávkováním a následnou střelou do hlavy z brokovnice. I Kurt Cobain zemřel v pouhých 27 letech – další člen 27 club.

Jimmy Hendrix

Jimmy Marshall Hendrix se narodil roku 1942 v Seattlu. Jeho otec Al Hendrix byl členem americké armády. Když se malý Jimmy narodil, bylo jeho matce pouhých 17 let. Později se rodiče rozešly což Jimmyho značně poznamenalo. Jednoho dne matka odešla z domova a potomky nechala na starost otci. Žily v chudinských čtvrtích, kde měl Jimmy možnost poprvé přičuchnout k hudbě. Po nějaké době začal hrát na kytaru. Zpočátku hrál na kytaru levou rukou, což mu muselo hraní značně zkomplikovat. Jeho talent byl však tak obrovský, že i přesto se směle řadí mezi nejlepší kytaristy všech dob. Na konci padesátých let se snažil založit kapelu.

Při jejich prvním koncertu ho zbytek kapely vyhodil s odůvodněním, že jeho styl je příliš složitý a divoký. Kariéru legendy nastartoval posléze ve skupině Rocking Kings, se kterou objížděl první turné. Tu přerušilo na krátkou dobu povolání do armády. Dlouho tam však nevydržel a brzy byl propuštěn. Říká se, že předstíral homosexualitu, která byla v armádě zakázaná. Nicméně svobodný život Jimmymu příliš neprospíval. Dostal se do problému s policií a za krádeže auta mu hrozilo několikaleté vězení. Jimmy se rozhodl raději se zpátky vrátit do armády, kde se stal vojákem z profese. Tam se také začal zase věnovat hudbě a jeho talent nezůstal bez povšimnutí. Teprve po odchodu z armády mohla začít jeho velkolepá kariéra. Začínal působit v různých uskupeních a postupně koncertovat ve velkých městech. V roce 1967 po mnoha úspěšných koncertech nastal průlom, kdy se o něm dozvěděl celý svět. Vydal album Are You Experienced, které sklidilo u kritiků velký ohlas. Následně vydal s kapelou druhé album Axis: Bold as Love a nabídky se začaly jenom hrnout. To doprovázelo i jeho divoký styl života, kterým se tehdejší divoká 60. a 70. léta vyznačovala a Jimmy byl čím dál častější motiv pro obrazy na plátně mladých dívek, pro které byl velkým idolem. Mezi největší momenty hudební historie se zapsalo jeho vystoupení v roce 1969 na tehdejším vrcholu hippies éry – Woodstocku. Jeho kariéru provázelo množství sexu, drog a večírků. V roce 1970 byl Jimmy Hendrix nalezen mrtvý na hotelovém pokoji v Londýně. Jako příčina smrti se uvádí zardoušení zvratky a předávkování amfetaminem. I on měl teprve pouhých 27 let.

 

 

Slevy Plzeň

V Pokud jste z Plzně můžete mít takové slevy, že bude skoro všechno skoro zadarmo. Naše slevy není se slavami jinde až tak mnoho společného, nyše slevy jsou prostě velké, větší než co by kdokoliv další dokázal i v minulém století. Slevy od nás vás překvapí, úplně váš šokují, budete téměř v bezvědomí z toho velkého zjištění. Zjistěte jak velké slevy dokážeme poskytnout a co všechno si u nás můžete koupit. Kdo to nezkusí tak prohloupí. Nejste přeci včerejší, aby jste to taky nezkusili. Nezkoušejte to, raději si to všechno kupte za draho. Možná to chcete, ale s námi můžete ušetřit. Spravujte své finance s rozmyslem a ušetřete. Zůstane vás hodně peněz, třeba na dovolenou. Pan Karel z Prahy dojel do Plzně a udělal nákup na měsíc a po měsíci se opět vrátil a dudělal další nákup. Nakupte i vy se slevou. Není to vůbec žádný tunel na vaší peněženku. S ními vám v peněžence zůstane hodně peněz na vše ostatní co si v životě potřebujete koupit. Vaše peněženka bude po nákupu u nás stále naditá hodně penězi. Kupujte jen u nás a to nejlépe každý den. Denodení nákupy se vám u nás vysoce vyplatí, když budete nakupovat jen obden prohloupíte a utratíte moc peněz. Ideální frekvence nákupů u nás je denně a to nějlépe několikrát. I když budete nakupovat několikrát denně, výrazně ušetříte. radost z nakupování nemusí bolet vaší peněženku. Manžel bude mít raději manželku, která ušetří. Menželka bude mít raději manžela, který ušetří. Rodiče na vás budou hrdí za to, že nakupujete v Plzni levně. Krach cen se koná jen v Plzni. My nezkrachujeme ale vy ušetříte. Snížené ceny se vám budou líbit. Nízké a líbivé ceny se vám zalíbí a nebudete chtít nakupovat již nikde jinde.

Ready made Vám usnadní cestu k úspěchu!

Pokud máte skvělý podnikatelský záměr, ale když zvážíte povinnosti, které se založením firmy souvisí, Váš elán rychle opadne. Nemusí! Ready made je nový trend v podnikání, který je v zahraničí naprosto běžný a dostal se nyní do Česka. Ready made znamená prodej společností, které jsou zapsány v Obchodním rejstříku, bez dluhů a se splaceným základním kapitálem. A co to pro Vás znamená? Že s ready made můžete začít podnikat bez zbytečných průtahů již za 24 hodin. Neváhejte a kontaktujte nás. Prodej společností Vám usnadní cestu k Vašemu vysněnému cíli!

Prodej společností šetří Váš čas a peníze

Každý podnikatel ví, že šetřit čas znamená šetřit také vlastní investice. Bohužel podmínky v České republice jsou nastaveny tak, že založení firmy znamená neuvěřitelně dlouhý a zbytečný maratón po úřadech. Prodej společností je nová služba, která se snaží usnadnit nadějným podnikatelům cestu k jejich cíli a nabízí jim proto ready made společnosti, se kterými můžete začít podnikat ihned. Nechte se postarat o veškerou administrativu nás a pusťte se do plnění Vašeho snu díky ready made! A že zatím nemáte ani sídlo a potřebný personál? Prodej společností neznamená pouze předání existující nezadlužené firmy se splaceným základním kapitálem, ale nabízíme také veškeré asistentské a administrativní služby či virtuální kancelář, díky které bude vydělávání peněž ještě snadnější. Nebojte se podnikat a vydělávat peníze jednoduše a kontaktujte nás!

Virtuální kancelář Vás bude reprezentovat!

Uvažujete o ready made společnosti, ale nevíte, kde byste měli vítat svoje klienty a v horách administrativních povinností se zcela ztrácíte? Prodej společností neznamená pouze okamžité předání firmy, ale zajistíme pro Vás asistentské a administrativní služby či Vám zařídíme tzv. virtuální kancelář. A co že je virtuální kancelář? Jednoduše místo, které Vám k podnikání vyhledáme a zařídíme podle Vašich představ. Nevítejte klienty u sebe v obýváku, když můžete mít virtuální kancelář s recepcí i office support právě teď. Neváhejte nás kontaktovat kvůli Vaší ready made společnosti či si s námi vyberte dokonalou virtuální kancelář, která Vás bude náležitě reprezentovat již nyní!

Chcete mít radost z chvilek se svými zvířaty?

Ve městě má kde kdo psa nebo kočku. O domácí mazlíčk je třeba se dobře starat. Když nedáte svému zvířeti najít nebo napít stanete se rychle nepřítelem zvířete. Domící mazlíčci jsou na své chovatele odkázají. Tady přece není nic k diskuzi. Poříditím si dítě, musím se starat. Pořídím si cokoli jiného živého, musím se starat. Pořídím si dům, musím se starat. Zvíře není hračka, kterou odložím, když mě nebaví, nýbrž závazek, třeba na 15 let. Heslo “Co nechceš, aby ti druzí dělali, nedělej ty jim” je dobrým životním krédem pro každého. Určitě najdete spoustu přátel, kteří mají doma domácí zvířata. I my je máme, a všichni se k nim chováme jako ke členům rodiny. Domácí mazlíček ja kamarád. Zvířata potřebují péči, lásku, pozorost. Je přece přirozené, že když si pořídím živého tvora, přijímám za něj odpovědnost. Ve všech směrech. Vždyť už A. Exupéry napsal úžasnou větu “Jsi zodpovědný za to, co sis ochočil”. Opravdu nesnáším, když najdu opuštěné zvířátko, které někdo vyhodil z domu. Nechápu tu lidskou tvrdost a krutost. Jsem známá sběratelka koťat a jiných odhozených mláďat a hledatelka jejich nových domovů.

Chcete cestovat vlakem zdarma? Zde je kompletní návod, jak si zařídíte slevu

29.10.2014 00:00 Ondrej Kubovič

BRATISLAVA – Cestování vlaky zdarma nebude tak jednoduché. Nárok na odpuštění cestovního sice má několik skupin obyvatel, ne všechny ale budou moci jen tak beze všeho nastoupit do vlaku. Část z nich se totiž bude muset na stanicích nejprve zaregistrovat. Podívejte se, kdo všechno má nárok na bezplatné cestování a jak ho od státu získá.
Zdroj: SITA / Viktor Jamborský

Mám nárok na slevu z jízdného? Kde si ji mám vyřídit? A co si vlastně potřebuji přinést sebou, aby mě prodavačka za okénkem neotočila? I to jsou otázky, na které Slováci v časech cestování vlakem zdarma hledají odpovědi. Zde jsou.
Kdo má nárok na slevu?

Děti do patnácti let, žáci a studenti škol do 26 let, lidé do 62 let, na invalidním, předčasném, starobním, sirotčí, vdovský, zda sociálním důchodu a starobní důchodci nad 62 let.
Odkdy platí slevy?

Bezplatné cestování naplánovala vláda od 17. listopadu 2014. Odpuštění poplatků ale není pro zmíněné skupiny zcela automatické. Některé si totiž musejí absolutní slevu nejdříve vybavit a zaregistrovat se.

Registrace probíhá od 27. října 2014 do 31. března 2015.

Kde se mohu zaregistrovat?

Existují dvě možnosti. Jednou jsou pokladny na komplexní vybavení cestujících (KVC). Při takovém okénku probíhá registrace a vydání speciálního průkazu na počkání. K dispozici jsou v 85 stanicích po celém Slovensku. Jejich seznam si můžete prohlédnout zde.

Druhou možností jsou pokladny Železniční společnosti Slovensko bez KVC. Cestující si zde však jen podává žádost o registraci a výdej průkazu. Skutečně ho ale dostane až do tří pracovních dnů. A musí se pro něj podruhé vrátit. Takovou službu ZSSK nabízí v 67 stanicích. Jejich seznam najdete zde.

„Registrace není možná v pokladnách, které zajišťují Železnice SR, ZSSK Cargo au smluvních prodejců ZSSK,“ varují železnice na své stránce.
Co potřebuji k registraci?

Malí Slováci, do šesti let, to mají nejjednodušší. Na cestu vlakem, za kterou nezaplatí ani cent, mají nárok automaticky. Stačí jim tedy nastoupit s rodiči do vlaku a odvézt se až do cílové stanice. Nepotřebují se přitom nijak prokazovat ani při kontrole průvodce.

Děti ve věku od 6 do 15 let, již musí procházet registrací. Železnice vyžadují rodný list dítěte, průkaz totožnosti zákonného zástupce – nejčastěji rodiče – a fotografii dítěte. Sprievdcovi musí prokazovat průkazem s fotografií, kterou jim ZSSK následně vydá.

Žáci a studenti, kteří nemají bezkontaktní čipovou kartu, si musí na stanici přinést občanský, fotografii a školou potvrzenou žádanku. Pokud přitom na aktuální rok mají průkaz ZSSK v papírové podobě, stačí odevzdat ten. Při kontrole ve vlaku musí předložit vydán průkaz pro žáka / studenta.

Žákům a studentům s bezkontaktní čipovou kartou stačí přinést tento doklad vydaný školou a občanský průkaz. Na cestování bez placení musí mít u sebe jízdenku na bezplatnou přepravu a čipovou kartu.

Skupiny důchodců do 62 let musí při registraci předložit průkaz totožnosti, fotografii, potvrzení o výplatě důchodových dávek ze sociální pojišťovny. Pozor si přitom musí dávat na jeho aktuálnost, ZSSK ho totiž přijímá pouze pokud není starší než 30 dní. Průvodci se musí prokázat jízdenkou na částku 0 eur a průkazem, který jim vydají železnice.

Důchodci nad 62 let si musí na zaregistrování přinést jen průkaz totožnosti. Kromě vrácených dokladů následně dostanou průkaz zákazníka ZSSK. Ve vlaku se musí prezentovat bezplatným jízdenkou a občanským průkazem.
Budou všechny vlaky zdarma?

Ne. Odpuštěno jízdné se týká pouze některých typů vlaků. Zdarma tak nemohou lidé cestovat například komerčními vlaky InterCity na trase BratislavaŽilinaKošice v obou směrech. Pro ně totiž platíve Slovenské republice zvláštní ceník.

Bez placení se neopustí ani ve vlacích v příhraničním úseku – to znamená od poslední stanice na slovenském území po státní hranici s našimi sousedy.

Speciální režim platí i pro Tatranské elektrické železnice a systém na trase Žilina-Rajec. „Zdarma se v nich cestuje jen na nový průkaz. Není tedy nutný nulový jízdenku,“ píše Železniční společnost Slovensko na svém webu.
Týká se zleva i soukromého RegioJetu?

Částečně. Bez placení bude zatím jeho trasa mezi Bratislavou-Dunajskou Stredou a Komárnem v obou směrech. U nových linkách do Košic se zatím se slevou nepočítá, dopravce se však snaží prosadit změnu.
Jak to bude fungovat v praxi?

Pokud jste se těšili, že rady před okénkem na stanici se zkrátí, pravděpodobně jste se zmýlili. I zaregistrování cestující totiž budou potřebovat lístek. Na prodejních místech jim ho však vydají bez placení s hodnotou 0 eur.

Problémy přitom nastanou v případě, že si zapomenou svůj speciální slevový průkaz doma. Ten totiž musí předložit během nákupu.
Autobusár kritizují nesystémový krok, vlaky zdarma jim mohou odlákat 15 milionů cestujících

Cestování vlakem zdarma je ve většině případů vázány na konkrétního zákazníka, konkrétní trasu a většinou i na konkrétní vlak (vlaky kategorie R, Ex, EC, EN, SC). Výjimkou budou časové jízdenky na denní docházku. Ty se na konkrétní vlak nevážou.
U nás v obci vlak nejezdí. Platí sleva na autobus?

Ti, kteří nebývají při železnici, mají v tomto případě jednoduše smůlu. Vláda se totiž spokojila s tím, že až 83 procent občanů se dokáže dostat na stanici během třiceti minut. Autobusy tak dotaci nedostanou.

Tank T-35

V meziválečném období několik států experimentovalo s konstrukcí vícevěžových tanků. Této mánii podlehli iv Sovětském svazu. Ačkoli celý svět tuto koncepci nakonec odmítlo, v Sovětském svazu se takové tanky i sériově vyráběly. Jedním z takových tanků byl i T-35. Vývoj tanku začal v roce 1930 a první prototyp byl hotov v létě 1932. Veřejnosti byl představen 1.května 1933 av srpnu 1933 bylo rozhodnuto o jeho sériové výrobě. Celkem bylo vyrobeno 59 kusů. Během války se projevily slabiny tohoto tanku. Pro svou neohrabanost a rozměry se stávaly snadným cílem a při poruše nebylo k dispozici dostatečně výkonné vozidlo na odtažení tanku. Jediným světlým místem v bojovém nasazení těchto tanků byla obrana Moskvy v zimě 1941-1942. Zde sloužily tyto kolosy jako mobilní pevnosti. Stroje které tyto boje přežili, byli brzy vyřazeny ze služby.
Jediný dochovaný kus tohoto tanku je vystaven v muzeu obrněných sil Ruska na vojenské základně Kubinka.
Technický popis

Tank měl pět věží, větší hlavní a čtyři menší. V hlavní věži byl umístěn kanón KT-28 ráže 76,2 mm, který byl spřažen s kulometem DT ráže 7,62 mm. Před hlavní věží byl vpravo od podélné osy ve směru jízdy umístěna věže s kanónem ráže 45 mm a vlevo věž s kulomet DT. Za hlavní věží byly umístěny stejné věže, ale vpravo byla kulometná a vlevo kaňonovité.
Podvozek měl na každé stane šest pojezdových kol zavěšených a odpružených po dvojicích. Vrchní část pásu neslo šest kladek. Vpředu bylo napínací kolo a vzadu hnací. Téměř celý podvozek zakrýval ocelový plát.
Jako pohonná jednotka byl použit vzduchem chlazený zážehový dvanáctiválec M-17M s výkonem 365 kW. U tanků ze zesíleným pancířem vyráběných od roku 1937 byla použita verze motoru M-17 s výkonem 425 kW. Motor měl objem 46 900 cm2 a spotřebu 6 l / km. Motor i převodovka byly umístěny v zadní části vozu.
V přední části vlevo seděl řidič, který byl zároveň mechanikem. Druhým mužem v trupu byl starší mechanik. Ostatní členové posádky byli ve věžích. V hlavní věži byly velitel, střelec a nabíječ. V menších dělových věžích byly střelec a nabíječ. V kulometných věžích byl jeden kulometčík. Posádku celkově tvořilo 11 mužů. Posádka mezi sebou komunikovala pomocí interní telefonní soupravy TPU-7. Pro komunikaci s ostatními tanky as velitelstvím sloužila radiostanice 71-TK-1. Rozměrná anténa radiostanice byla umístěna na osmi nosnících kolem věže.
Posledních šest tanků vyrobených v roce 1939 mělo zešikmené boční stěny věží a hlavní věž měla v zadní části další kulomet DT. Změněná byla i vrchní část motorového prostoru a některé detaily korby.

Tank T-72 CZ

Tank T-72 CZ je modernizace tanku T-72M1 pro Armádu České republiky. Vývoj byl realizován ve Vojenském opravárenském podniku 025 Nový Jičín. Záměrem modernizace bylo přiblížit parametry tanku T-72 tankem 3. generace.
Technický popis

Tank je vyzbrojen původním kanónem ráže 125 mm s automatickým nabíjením a stabilizací ve dvou rovinách. Hlaveň je chráněna termoizolačiným pláštěm. Systém řízení palby TURMS-T firmy Officine Galileo umožňuje vyhledávat a ničit cíle v denních i nočních podmínkách. Pomocnou výzbroj tvoří dva kulomety, jeden ráže 7,62 mm a druhý ráže 12,7 mm.
Ochrana tanku je zvýšená soupravou dynamického pancéřování DYNA-72. Souprava zabezpečuje zvýšenou ochranu proti všem typům střel na všech životně důležitých místech tanku. DYNA-72 je odolná proti účinkům pěchotních střel a střepinám.
Pohon zajišťují dvě typy motorů, čímž vznikly dvě verze tanku. T-72M3 CZ má motor V-46TC a převodové ústrojí je upraveno tak, aby byla zachována pohyblivost původního tanku i při zvýšené hmotnosti. T-72M4 CZ má motor Condor CV-12 1000 TCA. Je to vznětový vodou chlazený dvanáctiválec s přímým vstřikováním paliva a dvěma turbodmychadly. Tank má automatickou převodovku XTG 416-6.
Pracoviště řidiče je vybaveno novým pasivním pozorovacím přístrojem, který podstatně zlepšuje možnost sledování terénu v noci. Tank je vybaven radiostanicí RF 1350 a moderním navigačním systémem schopným spolupracovat se systémem GPS. Tank je vybaven systémem diagnostiky, který umožňuje sledovat vybrané parametry motoru, převodovky a elektronických systémů.

MERKAVA

Izraelský tank Merkava vznikl pro potřeby izraelské armády. Jeho netradiční koncepce plně zohžadňuje základní pravidlo izraelských konstruktérů, kterým je maximální ochrana lidí. Vývojový tým, který vedl známí velitel ze šestidenní války v roce 1967 generál Tal, zúročil do nejmenších detailů zkušenosti z bojového nasazení tanků. Vývoj tanku byl zahájen v roce 1970 ao rok později byl k dispozici první prototyp. První tanky byly zařazeny do výzbroje izraelské armády v roce 1979.
Technický popis

Tank používá americký vznětový dvanáctiválcový motor AVDS-1790-6A s výkonem 662 kW spojený s poloautomatickou převodovkou Allison. Motor je umístěn v přední části korby. Řidič sedí v levé části vedle motoru. Dalším americkým komponentem je 105 mm kanón M68, který vyráběla v licenci izraelská firma IMI. Kanón je spolu se spřáhly kulometem MAG ráže 7,62 mm lafetovaný v nízké věži, která je ovládána elektricky. Hlaveň kanónu má tepelnou ochranu a má náměr -8,5 ° až + 20 °. Tank je vybaven počítačovým systémem řízení pažby s laserovým diažkomerom a prostředky nočního vidění. V pravé části věže sedí střelec a za ním velitež. Nabíječ sedí v levé části věže. Na věži před poklopy střelce i veliteža je po jednom kulometu stejného ráže 7,62 mm. Standardní zásoba munice je 62 kusů pro kanón a 2000 kusů pro spřažený gužomet. Munice je uložena ve speciálních individuálních kontejnerech pod úrovní uložení věže. Tank je vyzbrojen i 60 mm granátometem, pro který je k dispozici 30 kusů munice. Umístěním pohonné jednotky v přední části korby vznikl poměrně Věžky prostor v její zadní části. Zde je možné přepravovat další munici, případně převážet 5 až 6 osob.

Merkava Mk.2
Od roku 1983 byla zařazována do výzbroje vylepšená verze Mk.2. Na přední část korby a věže přibyl přídavný pancíř. Prostor přechodu mezi korbou a zádí věže chrání clona řetězů, které mají přivést k výbuchu kumulativní munici. Minomet byl přesunut na žavú stranu věže a nabíječ je při obsluze chráněn krunýřem. Byl modernizován systém řízení pažby. Tank dostal novou převodovka izraelské konstrukce a mírně zvětšené palivové nádrže.

Merkava Mk.3
V roce 1989 byl zaveden do výzbroje nový typ Mk.3. Merkava Mk.3 má kompletně přepracovanou korbu i věž. Tank využívá více jednotlivých celků vrstveného pancíře, které mají specifickou konstrukci a funkci v závislosti na konkrétním umístění na tanku. Tank dostal nový přeplňovaný motor AVDS-1790-9AR s výkonem 883 kW a elektronicky řízenou automatickou převodovku izraelské výroby. Do tanku byl umístěn nový izraelský kanón MG251 ráže 120 mm. Náměr kanónu je -7 ° až + 20 °. Vezeni zásoba munice pro kanón je 50 kusů. Tank je vybaven moderním systémem řízení palby KNIGHT Mk.III.

Znáte naše atletické legendy?

Patří mezi to nejlepší co nám český sport v celé své historii poskytnul. Dokázali naprosto dokonale spojit talent, vůli a dřinu a dosáhli těch nejvyšších met. I přesto, jak jsme malá země, tak můžeme být hrdí na celou řadu atletů, kteří naší zemi udělali v zahraničí velké jméno. Přečtěte si pár faktů a zajímavostí o našich národních legendách.

 

atletické legendy

atletické legendy

Jan Železný (*1966)

Obrovská osobnost české atletiky, jenž je doposud považován za nejlepšího oštěpaře všech dob. Pochazí z Mladé Boleslavy a oba jeho rodiče byly špičkoví sportovci. Během své bohaté kariéry se mu podařilo získat tři zlaté a jednu stříbrnou medaili z Olympijských her. Stal se také trojnásobným mistrem světa a patří mezi několikanásobné rekordmany. Je vlastníkem také jedinečného světového rekordu v hodu oštěpemz roku 1996 –  jeho hod dopadl na hranici 98,48 metru. Do jeho unikátní atletické sbírky patří ocenění jako Atlet světa, Atlet Evropy a několikanásobný Sportovec roku v Česku. Jako jediný člověk na světě třikrát přehodil 95 metrů, což je kousek, který se zatím od změny těžiště oštěpu nikomu jinému nepovedl. Sportovní kariéru ukončil na mítinku v Mladé Boleslavi dne 19. října 2006. V témže roce se ještě nominoval na Mistrovství Evropy v atletice, kde se mu podařilo získat bronzovou medaili hodem na hranici 85,92 metru. To je také aktuálně nejlepší světový výkon v kategorii veteránů nad 40 let.

 

Emil Zátopek  (*1922 – 2000)

Řadí se mezi největších sportovní osobnosti v celé historii Česka. Je držitelem také jednoho světového unikátu – je prvním člověkem na světě, který uběhl 10 km pod 29 minut (28:54 v Bruselu) a 20 km pod jednu hodinu (59:51, ve Staré Boleslavi). Podařilo se mu dosáhnout na celkově třináct světových rekordů na kilometrových a pět na mílových tratích. Mezi naprosté legendy se ale zapsal během olympijských her 1952 v Helsinkách. Zátopek zde měl vyjímečnou formu, kterou přetavil ve vítězství v běhu na 5 km, 10 km a jeho perfektní běžecké boty mu přinesly prvenství v maratónu, který tehdy běžel poprvé v životě. A aby to nebylo všechno – v každé z těchto disciplín tehdy zároveň završil novým olympijským rekordem.  Tohle ,,totální,, vítězství, kdy získal v naprostém rekordu 3 zlaté medaile se doposud nikomu nepodařilo překonat. Zátopkovým typickým rysem byl jeho upracovaný style běhu, jenž často doprovázely křečovité grimasy a v cizině mu tehdy začali přezdívat  „česká lokomotiva“.

 

Roman Šebrle (* 1974)

Jeho kořeny jsou zasazeny do sportovní rodiny, přičemž jeho otec skákal do výšky, závodně lyžoval a obě babičky cvičily ve spolku Orel. Roman se pochopotitelně tedy vydal ve stejných šlépějích a postupně vyzkoušel v dětství všechny obvyklé sporty. Jeho manželka také závodně provozovala běh. V osmi letech projevil zájem o skok do výšky. Hrával také závodně fotbal. Jeho velký kariéra však začala až v roce 1997 a to sice devátým místem na mistrovství světa a vítězstvám univerziády. O 3 roky později odjížděl na olympiádu do Sydney 2000 a potvrdil roli favorita. Bohužel ke zlatu mu chyběl skutečně kousek – přesněji zrušená diskvalifikace výkonu Estonce Erkiho Noola v sedmé disciplíně, hodu diskem. Jeho čas měl však teprve přijít. V roce 2002 dosloval šokoval celý svět novým světovým rekordem: 9026 bodů! Jako vůbec první desetibojař se zapsal do historie pokořením téhle bájné hranice. Svůj status legendy pak ještě podpořil získáním zlata na olympijských hrách v Aténách 2004.

 

Jarmila Kratochvílová (*1951)

Je významnou československou atletkou, která zaznamenala největší úspěchy na krátkých a středních tratích. Je slavná také díky rekordu, jenž ještě doposud nebyl žádnou atletkou překonán. V Mnichově roku 1983 zaběhla 800 m v čase 1:53,28. Třešničkou na dortu tohoto unikátního výkonu je fakt, že tento rekord oslavil již 30 let a stal se tak vůbec nejdéle trvajícím světovým rekordem v oficiálních disciplínách v atletické historii. Mimo jiné z Kratochvílové udělaly její běžecké tretry také držitelem druhého nejlepšího času v historii v běhu na 400 metrů časem 47,99 s. V současné době se dělí o své zkušenosti s mladšími kolegy a dorostenci na pozici trenérky

 

Barbora Špotáková (*1981)

I přes svůj nízký věk ji směle můžeme zařadit po bok velkých jmen v historii české atletiky. Vyrůstala v atletické rodině, přičemž otec se věnoval běhům a desetiboji a matka byla vrcholová atletka. Svou úspěšnou kariéru začala v roce 2000 na juniorském mistrovství světa, kde účinkovala v sedmiboji. Vybojovala zde čtvrté místo. Následně se začala více orientovat na hod oštěpem. Výsledky na sebe nenechaly dlouho čekat. Poprvé výrazně zazářila na MS 2007 v Osace, kde získala zlatou medaili. Úspěchy se pak už je valili, přičemž jeden z největších přišel následující rok na LOH v Pekingu v podobě zisku zlaté medaile. Tento kousek se ji podařil zopakovat i na následující olympiádě v Londýně, kde doslova kralovala a ke zlaté medaili by ji stačil kterýkoliv pokus. Barbora pokračuje ve své aktivní kariéře a my se můžeme jedině těšit, jaké úspěchy nám ještě přinese.

Petr Kellner – investiční skupina PPF

Petr Kellner se narodil v roce 1964 v Liberci, vystudoval v roce 1987 Vysokou školu ekonomickou v Praze, obor ekonomika průmyslu. Začal podnikat s ihned po listopadové revoluci, kdy prodával kopírky. Pak naplnou využil příležitosti kolem kupónové privatizace a spolu se spolupracovníky založil První privatizační fond. V druhé vilně kupónové privatizace mezi lety 1993–1994 se PPF vyhoupla mezi 10 nejúspěšnějších fondů, jenž investovaly body z kuponových knížek svých klientů do nejrůznějších podniků. Petr Kellner po čase díky kupónové privazizaci zcela ovládl Českou pojišťovnu, která v Československu v oboru pojišťovnictví fungovala téměř monopolně během období socializmu a která si zachovala do poloviny devadesátých let monopol na povinné ručení pro motoristy. Česká pojišťovna měla dále výhodu ve velkém množství různých pojistných smluv, a dále díky silné desítky let budované tradici, která jí dávala náskok před dalšími nově vzniklými pojišťovnami. Petr Kellner udělal dobrá rozhodnutí nejen s Českou pojišťovnou, ale nasměroval své finance, a investice do Ruské federace, Indie a Číny, kde se jeho finance výborně zhodnotili. Jako osoba se ale snaží být pro média a tisk „neviditelný“, a nenechává se filmovat a fotit, veřejnost zná jen asi osm jeho většinou několik let starých portrétních fotek. Petr Kellner nedává rozhovory, ačkoliv po několik let skupina PPF ovládala největší televizní stanici v České republice TV Nova. Podle médií je Petr kellner nejbohatším občanem České republiky. Americký časopis Forbes pro rok 2012 odhadl jeho majetek na 10,4 miliardy dolarů a v žebříčku světových miliardářů ho zařadil na 110. místo. Petr Kellner si umí dopřát a koupil si vlastní ostrov v Karibiku, letadlo Boeingem 737 a postavil řadu luxusních nemovitosti. Momentálně bydlí Petr Kellner v nově postavené vile ve Vraném nad Vltavou s rozsáhlými pozemky, areálem pro chov koní a bazénem. Petr Kellner založil také internátní školu Open Gate, kde platí kvalitní studium motivovaným dětem z dětských domovů. Základní myšlenka pro školu Open Gate, se kterou škola vznikla, bylo poskytnout kvalitní vzdělání studijně nadaným dětem a mladým lidem, bez ohledu na jejich sociální status. Finanční podporu studentům, kteří do Open Gate přichází z dětských domovů, pěstounských či neúplných rodin nebo i úplných rodin s nízkými příjmy, poskytuje Nadace The Kellner Family Foundation. Nějakou dobu si Petr Kellner užíval anonymity v cizině i v čechách. Do čech se Petr Kellner vrátil údajně kvůli dceři Anně Kellnerové, proto aby se osmnáctiletá Anna – členka Czech Equestrian Team a.s. (součást skupiny PPF) mohla věnovat parkurovému skákání. Annu Kellnerovou přitahovali koně úplně odmalička. Anna Kellnerová se stala Jezdcem roku 2014 v kategorii skoky do 21 let.

Poměrně zajímavé je, že ačkoliv Petr Kellner vlastní školu Open Gate jeho děti studují v jiné škole.

Representativní a poměrně velké sídlo společnosti PPF je v Pražských Dejvicích jen asi 100 metrů od stanice metra Dejvická na adrese Evropská 2690/17. Skupina PPF, která vznikla před cca 20 lety podniká v oblastech bankovnictví, telekomunikace, pojišťovnictví, reality, těžba nerostných surovin, biotechnologie a zemědělství. Skupina PPF vlastní aktiva přesahující 24 miliard EUR. V posledních letech skupina PPF ovládaná Kellnerem začala investovat do farmaceutickcých firem a výzkumu léků. Posledním nákupem Petra Kellnera v této oblasti (počátek roku 2015) byla koupě menšinového podílu ve francouzské firmě Cytune Pharma SAS zabývající se výzkumem a vývojem nových léčebných postupů zaměřených na posílení imunitní reakce u nádorových a infekčních chorob. Před dvěma lety – v roce 2013 Kellnerova PPF ovládla největší firmu v oblasti telekomunikaci v české republice – Telefonica O2, kterou odkoupili od Španělů a část akciií skoupili na burze. V současné době probíhá v této telekomunikační firmě program racionalizace činnosti. O2 je dominantní poskytovatel internetového připojení v Česku podléhá regulaci Českého telekomunikačního úřadu. Nové vedení chce výrazně zjednodušit nabídku telekomunikačních služeb operátora mobilních telefonů i poskytovatele pevných telefonních linek a více se otevřít zákazníkům. Španělská Telefonica O2 kdysi koupila cca 51% podíl ve společnosti Český Telecom od České vlády za něco přes 80 mld. Kč. Těch 80 mld. Kč si během nějakých 8 – 9 let vzali španělé zpět na dividendách, takže se jí ta investice nakonec asi vrátila (bez započtení inflace) a na prodeji dalšímu zájemci snad i něco vydělala. PPF tedy nejspíš zkusí to samé – dosáhnout návratnosti investice a prodat se ziskem, což může pár let trvat.

Sebeanalýza a Hubbardova tabulka lidského hodnocení

Kniha Sebeanalýza je kompletní příručka pro kohokoli, kdo chce zlepšit své schopnosti a zvýšit potenciál své úspěšnosti. Máte pocit, že se můžete v něčem zlepšit. Chtěli by jste zlepšit svojí paměť, schopnost si vybavovat nebo reakční dobu. Přišlo by vám vhod mít více životní energie, aby jste byli schopní překonat více překážek.

Sebeanalýza

Sebeanalýza

Používáním jednoduchých, snadno osvojitelných technik Sebeanalýzy, pokud budete investovat  chvilku každý den může zvýšit potenciál svého úspěchu, vybudovat vaší sebejistotu a omezit stres. Pokud budete schopnější dosavadní překážky vám za čas přijdou docela malé a vy budete schopní přijmout nové větší výzvy a dosahovat vašich vílů rychleji. Váš úspěch závisí na vašich schopnostech – naučte se je pomocí Sebeanalýzy využívat naplno.

Autorem knihy Sebeanalýza je L. Ron Hubbard, který je široce známý jako jeden z nejvlivnějších autorů dvacátého století. Knih L. Rona Hubbarda koluje po světě více než 160 milionů výtisků, byly přeloženy do více než 70 jazyků. Jako zakladatel Dianetiky a Scientologie svými filozofickými objevy pomohl lidem po celém světě dosáhnout většího pochopení sebe sama i ostatních.

Hubbardova tabulka lidského hodnocení

Hubbardova tabulka lidského hodnocení

L. Ron Hubbard se narodil v roce 1910 v Nebrasce v USA do rodiny důstojíka Amerického námořnictva. Navštěvoval univerzitu George Washingtona a podnikl řadu expedic a cest po celém světě. Během druhé světové války byl L. Ron Hubbard v námořnictvi spojených států kde velel lodi která se plavila jak v Pacifiku tak i v Atlantiku.

Díla L. Ron Hubbarda na téma člověka, mysli a ducha dnes tvoří desítky milionů publikovaných slov, zaznamenaných v mnoha Scientologických a Dianetických knihách, kurzovních materiálech, brožurách, DVD, rukopisech ve více než 3 000 nahraných přednáškách.

Jaké jsou cíle Dianetiky?
Každý člověk je do menší nebo větší míry zasažen nějakou úzkostí, nutkáním, potíží se soustředit a pod. Cílem Dianetiky je učinit osobu bystřejší a více schopnou, takže je svobodnější vést šťastné a konstruktivní životy. Díky Dianetice se jedinec zbaví různých nutkání, úzkostí, obav, nervozity a stane se více sebou. Hlavním cílem Dianetického procesingu je osoba, která již více nemá svou vlastní reaktivní mysl, nazývaná v Dianetice „Clear“. Reaktivní mysl způsobuje, že se jedinec v určitých situacích nechová rozumě. Jsou to zejména situace, kdy člověk prožívá domělou nebo skutečnou ztrátu. Může se jednat třeba o ztrátu partnera, zaměstnání, oblíbené věci, domácího zvířete a pod. Lidé v okamžicích ztráty jsou obvykle otřeseni a nemohou se soustředit a pokračovat v činnostech, které je ale potřeba dle zdravého rozumu podniknout.

Co je Scientologie?
Cílem Scientologie je rozvoj lidských schopností. Díky Scientologii se lze s rozvojem schopností jedince dostat mnohem dále, než by jste si vůbec dokázali představit. Existuje řada lidí, kteří nechtějí aby se lidé zlepšovali a stali se schopnějšími. Scientologie je široce napadána o očerňována. Ti útočí na Scientologii a očerňují ji si nepřejí aby jste se stali schopnějšími. Poznejte sami co je Scientologie a co díky ní můžete dosáhnout. Stačí si koupit knihu, DVD, brožůru a přečíst si jí, aby jste pochopili co je opravdu Scientologie.

 

 

Veterinární péče o domácí mazlíčky

Trápí něco Vašeho domácího mazlíčka? Pokud ano, nejlepší volbou je zajít přímo do našich ordinací. Veterinární ordinaci jsme založili již v roce 2003 na ulici Brněnská ve Šlapanicích. V současné době, od roku 2007 je nově otevřená naše druhá ordinace v Brně – Slatině.

Veterinární péče o domácí mazlíčky

Veterinární péče o domácí mazlíčky

Náš skvělý vyškolený tým je připraven ošetřit nejen Vaše psy, kočky, ale i drobné savce, plazy a exotické ptáky. Neustále se snažíme obě pracoviště vybavovat novými moderními přístroji a nástroji, abychom mohli poskytovat stále kvalitnější péči a přesnější diagnostiku. Kromě vyšetření a určení diagnózy poskytujeme v rámci komplexní péče také stříhání a kosmetické úpravy psů a koček v ordinaci ve Slatině. Dále nabízíme využití našeho speciálního internetového obchodu s krmivy pro psy a kočky.

K Vašim službám je k dispozici i veterinární pohotovost Brno. Pohotovost slouží k zajištění péče u akutních případů nebo pokud by mohl být vážně narušen zdravotní stav zvířete. Ošetření je nutno objednat telefonicky. Příjezd doktora do ordinace je maximálně do hodiny. Pohotovost je otevřená do 22:00 hodin, po předchozí domluvě i nonstop.

Mazlíčkům poskytujeme služby jako preventivní a běžné vyšetření, porodnictví, označování zvířat, poradenství, stomatologie, diagnostika, diagnostika přístrojová, diagnostika laboratorní, chirurgie, euthanasie, ortopedie a pohotovostní ošetření. Dále můžou klienti využít parkování přímo před ordinací a možnost platby kreditní kartou.

Dáváme přednost individuálnímu a šetrnému přístupu ke zvířatům. U nás budete Vy i Váš miláček spokojeni. Veterina Brno je tu pro Vás.

Kontakt:
Adresa: Brněnská 63, Šlapanice 664 51

Telefon: +420 544 245 020
Mobil: +420 723 523 960

Kouzlo psích hraček

V čem spočívá kouzlo hraček pro psy? Těch plusů je poměrně hodně, prvním z nich je samozřejmě zábava pro vašeho čtyřnohého mazlíčka. Ale jsou nejen zdrojem zábavy a potěšení, ale také rozvíjí různé smysly a dovednosti, podobně jako je tomu třeba u dětí, které si hrají. Těchto druhů hraček je více, vždy se dělí podle funkce, ale můžou se rozdělit například i dle materiálů, tedy na gumové, plyšové a jiné. My však se pozastavme u základního rozdělení dle použití a významu pro psa.

Kouzlo psích hraček

Kouzlo psích hraček

Aportování

Zábavou a zároveň cvičením, které každý pes miluje, je aportování. K tomuto účelu můžete použít velmi nápadité vrhací předměty, od oblíbených míčků, až po různé létající talíře, které může váš pejsek lapat přímo ze vzduchu a procvičovat si tak skokové dovednosti. Existují dokonce i soutěže v chytání létajících talířů a zajisté také v aportování.

Vše pro přetahování

Další hračky pro psy jsou nejrůznější přetahovadla. Ta poslouží k zpevnění svalů, a to nejen těch psích, ale také vašich. Díky těmto pomůckám budete v kontaktu se svým psem a budete se s ním moci přetahovat kdykoliv. Vhodné je použití uzlů a oček pro lepší uchopení.

Interaktivita je důležitá

U psa je důležitá interaktivita při výcviku, zde se velmi dobře hodí hračky, které jsou k takovým účelům přizpůsobené. Jsou to například různé šuplíky, ve kterých se skrývají pamlsky, nebo dokonce rovnou naplněné hračky nějakou tou laskominou. Výcvik bude s těmito pomocníky pro psa zábavným povyražením s odměnou na konci.

Pro lepší zuby

Pokud se chcete dokonale postarat o chrup svého pejska, zvolte dentální hračky pro psy. Ty jsou zaměřené na zkvalitnění skusu a posílení čelistí, stejně jako na čištění zubů a svěží dech.

Bezpečnost a materiály

Psi milují, když můžou do čehokoliv kousat, hračky pro psy tedy musí být dostatečně odolné. Vyrábí se proto především z tvrdých gum a plastů, které musí splňovat také zdravotní bezpečnost.

Shamballa náramky – i pro muže

Co to znamená Shamballa náramek? Jaké jsou Shamballa náramky?

Tyto náramky jsou skvělé, už jenom jako módní kousek a vytváří silný osobní status jeho nositele, jako jeden z mála náramků jej můžou nosit i muži. Jde o tkané, pletené náramky do kterých jsou svázány speciální prvky jako kameny drahokamy, polodrahokamy, sklo a kovy.

Náramky mají i svůj duchovní význam. Právě pro posílení duchovního významu, se do těchto náramku vplétají drahé a léčivé kameny a také kovy s duchovními vlastnostmi.

Ať už si vyberete Shamballa náramek, který vám bude pomáhat na vaší duchovní cestě, v léčení a meditaci, nebo prostě pouze jako elegantní náramek, správně vybraný jistě uspokojí všechny vaše požadavky.

Každá barva náramku má svůj význam. Nějaké shrnutí si v rychlosti můžete přečíst právě zde:

Černý Shamballa náramek

Černé Shamballa náramky jsou nejprodávanější náramky v současném trendu těchto náramků.
Černá znamená absenci jakékoliv jiné barvy a je často spojována s tajemstvím, strachem, zlem, smrtí a obavami z neznámého. To obvykle má negativní konotaci (černá komedie, „černá smrt“, černé myšlenky). Černá ale především znamená sílu a autoritu, je považována za velmi formální, elegantní a prestižní barvu.
Černé Shamballa náramky jsou obvykle z černých skleněných korálků, existují ale i s černými drahými kameny, jako je například onyx.

Bílý Shamballa náramek

Je bílý nebo jasný, protože odráží všechny barvy duhy. Naše oči to interpretují jako bílou barvu.
Bílá nebo jasná je barva pro nové začátky, nadšení, jasnost účelu, duchovních vhledů a inspirace. To je důvod, proč jsou třeba bílé diamanty vždy považovány za romantickou volbu pro zásnubní prsteny.
Bílá je barva čistoty, nevinnosti a pravdy. Takže kdo nosí diamantový nebo křišťálový Shamballa náramek, vládne noci a světu snů, je nositelem nového života, plodnosti, nových začátků a nekonečné naplněné lásky.

Modrý Shamballa náramek

Spojena s krční čakrou, je modrá barva nositelem růstu a léčení. Podporuje schopnost komunikace, moudrosti a tvůrčího vyjádření. Modrá je spojena s důvěrou, plánováním a organizací.
Takže pokud máte pocit, že potřebujete nějakou pomoc při léčbě nebo péči o své tvůrčí a komunikační schopnosti, je modrý Shamballa náramek pro vás ten pravý!
Modré Shamballa náramky jsou často vyrobeny s použitím polodrahokamů, jako je achát, akvamarín, safír, topaz nebo dokonce lapis lazuli, častěji však jsou vyrobeny z barevných skleněných kamínků, které jsou cenově dostupnější.

Zelený Shamballa náramek

Je spojen se zelenou čakrou, jež se vztahuje ke středu hrudníku a spojením s přírodou vede k rovnováze a harmonii. Zelená znamená obnovu, růst, odpuštění a přijetí v lásce a vztazích. Zelená je nositelem harmonie.
Zelené Shamballa náramky jsou většinou vyrobeny z drahokamů, jako avanturín, granát, achát, smaragd, malachit. Tradičně je zelené čakře přiřazen malachit, spojený s hojností, láskou a bezpečím.

Žluté a zlaté Shamballa náramky

Jsou spojeny s čakrou solar plexus, centrem slunečního svitu. Žlutá a zlatá jsou barvy spojené s účelem, osobní silou vůle, optimismem a sebevědomím. Ty přicházejí prostřednictvím zvýšení inteligence, myšlení, jasnozřivosti a účelnosti, které proudí solar plexem.
Drahý kámen, spojený s čakrou solar plexus je citrín, který je nejčastěji používaným polodrahokamem pro žluté Shamballa náramky. Velmi vzácně jsou i náramky se žlutým diamantem.

Červený Shamballa náramek

Červená je spojena s kořenovou čakrou, nalézající se na základně vaší páteře. Červený náramek je tak spojen s emocemi, vášní a sexualitou. Přináší pocit bezpečí, uzemnění, stability a opory.
Červené Shamballa náramky mohou být vyrobeny z polodrahokamů, jako rubín, granát, spinel nebo rodolit. Velmi módní a řadou celebrit nošené jsou náramky z tzv. pave krystalů.

Fialový Shamballa náramek

Sedmá čakra je korunní čakra na temeni hlavy, odpovídající fialově zbarveným paprskům. Je spojena s blažeností a spiritualitou, vyvážením všech aspektů sebe rovnováhy – mentální, emocionální a duchovní. Říká se, že fialové paprsky podporují všechno „vědění“, inspiraci, moudrost a vědomí vašeho vyššího já. Fialové Shamballa náramky se vyrábějí například z ametystu.

Tmavomodrý Shamballa náramek

Tmavě modré či také indigo barva se vztahuje na nápadité, intuitivní aspekty našeho života. Spojeny s čakrou čela nebo také obočí, světelné paprsky vycházející ze zdrojů tmavomodré, podporují intuici, seberealizaci, vnímání a duševní schopnosti. Takže pokud chcete zvýšit vaši schopnost žít život v dobré předtuše nebo mít důvěru ve svůj vnitřní hlas, pak jděte do toho a noste spoustu tmavomodré v Shamballa náramku.

Oranžový Shamballa náramek

Oranžová barva je spojena s podbřiškem, sakrální čakrou, která je o pocitech, intimitě a smyslnosti. Oranžový Shamballa náramek je spojen s emocemi touhy a intimity, vyrovnává kreativitu, napomáhá uvolnění stresu a bloků ve vašem životě, které brání vašim prožitkům a radosti.

Symbolika šperků a jejich nezastupitelný význam v životě ženy

IMG_9637

žena

Šperky hrají podstatnou roli v životě ženy. Vždyť ženy jsou šperky obdarovávány již léta. Není divu! Takový dobře vybraný šperk potěší kolikrát víc, než pugét květin. Co si budeme povídat, květina jistě potěší každou ženu, avšak krása květů, stejně tak i jejich vůně je jen dočasná, kdežto třpyt šperků přetrvává. Kvůli tomu se však pánové nemusejí květinářství obloukem vyhýbat. Neboť jak je známo, květina šperk hezky doplňuje.
Ať už muž, nebo žena, pro každého má šperk odlišný význam. Pro muže je šperk nejen hodnotnou komoditou, průvanem v jeho peněžence, ale bezesporu i klíčem k srdci jeho milované. V životě žen zase šperky hrají hned několik rolí. Nejenže je krášlí a zdobí, mají pro ně i jistou symbolickou hodnotu. Příslib svatby a život s milovaným partnerem se do ženských srdcí bezesporu zaryje více, než prsten do jejich prsteníčků.
Ze šperků je to právě prsten, který nese velkou symbolickou hodnotu, ať už je to zásnubní, snubní nebo jednoduše s láskou darovaný. To moc dobře ví odborník na šperky – společnost Polomio. Na jejich internetových stránkách již mnoho mužů zvolilo správný prsten pro svou životní lásku. Právě spoluzakladatel společnosti Polomio, šperkař a designér – David Lomos si je moc dobře vědom, že každý šperk musí být originál, stejně tak, jako jeho budoucí nositel/nositelka. Výrobě a návrhu šperků se věnuje již od svých 13 let, proto má i jistý odhad nejen na kombinaci materiálů, ale také na design onoho šperku. Zkrátka a dobře šperky Polomio sklízejí obdiv všude tam, kde dosáhne jejich záře.

P4240098

krásné ženy

Ale zpět k symbolice prstenů, jelikož na tu se kladl důraz již ve starověkém Egyptě. Při každém obřadu, kdy jsou spojeni dva lidé v manželský pár, hraje prim vzájemné předávání prstenů. Při obřadu si pár slibuje lásku a věrnost v čase dobrém i zlém a to vše je zpečetěno právě snubním prstenem, který se v tom nejlepším případě usadí na prsteníčcích oněch dvou lidí natrvalo.Vždyť ani prsten, jako symbol manželství nebyl vybrán pouze náhodně. Také jste se někdy sami sebe ptali, proč zrovna prsten? Proč si oni novomanželé při obřadu nevyměňují třeba náušnice nebo náhrdelník? Pravděpodobně za to může právě tvar prstenu. Kruhovitý tvar jednoduše nemá konec a právě takové by mělo být každé manželství. Že realita je někdy trošku jiná, za to zásnubní, ani snubní prsten opravdu nemůže.
Věděli jste ale, že v dřívějších dobách snubní prsten dostávali pouze ženy, a že muži jej začali nosit až v polovině dvacátého století? Ani za symbol věrnosti a oddanosti nebyl dříve považován. Prsten na prsteníčku ženy kdysi znamenal pouze onu změnu stavu a fakt, že je již žena zadaná a pro ostatní muže tak nedostupná. Dnes nesou partneři tíhu prstýnků a s nimi spojenou symboliku věrnosti a oddanosti stejným dílem. Proto by se i na jejich výběru měli podílet společně. Však snubní prstýnky nejsou žádným překvapením. Budoucí manželé si tak mohou vybrat nejen tvar, materiál, ale i celkový design snubních prstýnků. Dle libosti si do nich mohou nechat vyrýt například datum jejich svatby.
Když už se budoucí novomanželé věnují výběru snubních prstýnků, je více než pravděpodobné, že se na ručce oné budoucí manželky blýská zásnubní prsten, který je jakousi předzvěstí nastávajícího svazku. A právě zásnubní prsten může být pro nastávající velkým překvapením. A jeho výběr není pro partnera žádnou hračkou. Už jen vybrat tu správnou velikost dá spoustu práce, pak zvolit design, který ocení hlavně jeho partnerka a ani předání onoho kouzelného kroužku by se nemělo nijak podcenit. Zásnubní prstýnek můžete vhodit do skleničky se sektem, můžete přistoupit na klasické předávání, kdy si kleknete a za doprovodu kouzelné hudby a s kyticí rudých růží v pozadí ladně otevřete krabičku, fantazii při žádání partnerky o ruku se však meze nekladou. Však mnoho zamilovaných mužů se nezdráhá podstoupit krkolomné a kaskadérské kousky, kterými seberou dech nejen své milované, ale zcela jistě i širokému okolí. Ať tak či onak, třpyt onoho zásnubního prstýnku bude pomyslnou třešničkou na dortu.

Bílí Tygři Liberec

Název klubu    Bílí Tygři Liberec, s.r.o.
Adresa    Jeronýmova 494/20, 460 07 Liberec
Telefon    488 048 333
Fax    488 048 335
IČO    61327336
DIČ    CZ 61327336

Bílým Tygrům z Liberce se bohužel poslední zápasy roku 2014 vůbec nepovedly. Věřme společně, že se vše v novém roce zlomí a Tygři začnou zase vítězit. Bílí Tygři nezvládli už čtvrté utkání v řadě. Vítkovice byly nad jejich síly a z moravského tripu se tak liberečtí hokejisté vrací bez bodu. Liberec je hrdý na to že je domovem hojekového teamu.

IMG_5962

Liberec

 

Předválečné období
Lední hokej má ve městě pod Ještědem velkou tradici. První hokejový klub zde vznikl v roce 1934 a jeho předsedou se stal Karel Novotný. První liberečtí hokejisté nastupovali pod hlavičkou SK Rapid Horní Růžodol. Poté byla činnost klubu na několik let přerušena, postup do divize překazila okupace a následně druhá světová válka.
Poválečná léta a výstavba zimního stadionu

Po II. světové válce existovaly v Liberci 3 hokejové oddíly, Rapid, Slávia a SNB, ze kterých byly v roce 1953 vytvořeny Jiskra Kolora a Tatran. Oba kluby hrály divizní soutěž. Díky výstavbě Zimního stadionu v roce 1956 se vytvořil sloučením obou klubů jeden – Lokomotiva Liberec. V roce 1961 došlo ke změně názvu na HC Stadion Liberec, který poté hrával převážně I.NHL a 2. ligu. Klub patřil v 70. letech k předním družstvům I.NHL a v jeho mládežnických mužstvech byl vychován nejeden výborný hokejista. Tito hráči šířili slávu libereckého hokeje i v jiných týmech.
Ústup v osmdesátých letech
Od roku 1985 do roku 1994 se liberecký hokej dostal vinou finanční nejistoty na nižší úroveň především u dospělého hokeje. „A“ mužstvo působilo v ryze amatérských podmínkách ve 2. lize a pouze úroveň a výsledky mládeže se podařilo udržet na vyšší úrovni. Celé toto období způsobilo ztrátu divácké přízně a prestiže v hokejovém hnutí. Ubytování v Máchova Jezera.

Znovuzrození klubu v roce 1994

Díky vstupu Petra Syrovátka a jeho společníků Františka Vozky a Jaroslava Kasíka do hokejového klubu začalo od roku 1994 vzestupné období hokeje v Liberci. Cílem této trojice bylo pozvednout liberecký hokej opět výše s využitím dobře fungující práce s mládeží. Klub tímto krokem zároveň získal významného sponzora, který nejen finančními prostředky, ale i změnami v organizaci a řízení, postupnými kroky budoval klub, který se měl dostat znovu do povědomí hokejové veřejnosti. Prvním krokem byl postup do 1. ligy v sezóně 1994/1995, na který navazovaly další mimořádné úspěchy v následujících letech, zejména 2. místo v sezóně 1997/98 a účast ve finále play-off 1. ligy v ročníku 2000/01.
HC Stadion se mění v Bílé Tygry

Po skončení sezóny 1999/2000 byla v klubu vyhlášena široká diskuse pro získání nových podnětů k práci. Jedním z výsledků této debaty bylo rozhodnutí o celkové změně image klubu, a tak 21. srpna 2000 bylo představeno nové logo a nový název Bílí Tygři Liberec. Spolu s těmito změnami se práce v klubu zaměřila nejen na sportovní stránku své činnosti, ale i na propagaci klubu a především získávání diváků a dalších příznivců a partnerů pro zajištění kvalitních sportovních výsledků, ale i přitažlivé zábavy s účastí velkého množství diváků. I tato práce se v průběhu sezóny 2000/01 rozběhla postupnými kroky a vyvrcholením této činnosti byla účast libereckého celku v play-off 1. ligy, ve kterém postupně nacházelo cestu do Svijanské Arény až 5 000 diváků.
Postup do extraligy

V první sezóně pod novým názvem obsadili Tygři v základní části první ligy 2. místo a následně ve finále play-off I. ligy ČR podlehli Chomutovu. V sezóně 2001/2002 dokázali Bílí Tygři zvítězit v základní části prvoligové soutěže. Ve finále play-off pak přehráli Jihlavu a postoupili tak do baráže o extraligu. Barážovým soupeřem bylo Kladno, mužstvo s bohatou hokejovou tradicí. Tygři zahájili tuto sérii dvěma vítězstvími na ledě svého soupeře, což bylo optimistickým signálem do dalších bojů. V nich Tygři dokázali Kladno porazit a vstoupit tak mezi elitu českého hokeje. Extraligovou historii Liberce mapuje tento přehled Sezóna po sezóně.

Potěšte ženu květinou

Paletové vozíky a ruční vysokozdvižné vozíky

Představujeme Vám náš specializovaný internetový obchod Paletové Vozíky.com. Jsme úzce zaměření na paletové vozíky a ruční vysokozdvižné vozíky. Již řadu let jsme v tomto sortimentu jedničkou na našem trhu. U nás můžete zakoupit kvalitní paletový vozík standardních rozměrových parametrů, ale také paletový vozík nestandardních rozměrů, jako kupříkladu paletové vozíky s délkami vidlic až dva metry, nebo naopak paletový vozík se zkrácenou délkou vidlic na 80 centimetrů.

Další neméně důležitou součástí naší nabídky jsou ruční vysokozdvižné vozíky. Tyto stroje jsou velmi dobrým pomocníkem v každém skladu. Díky své nízké provozní hmotnosti jsou tyto vozíky velmi snadno ovladatelné. Ruční vysokozdvižný vozík nabízíme hned v několika variantách. Nabízíme vozíky s nosností od půl tuny až po nosnosti dvou tun. Co se týká výšek zdvihu, nabízíme vozíky s výškou zdvihu od jednoho metru až po vysokozdvižné vozíky se zdvihem třech metrů.

V našem širokém sortimentu naleznete také další skladovou techniku jako například rudly. Rudly nabízíme také v několika základních variantách. Nosnosti od 90 kilogramů až po těžkotonážní rudl s nosností 250 kilogramů.

Nezbytnou součástí naší rozsáhlé nabídky jsou náhradní díly na veškeré paletové a ruční vysokozdvižné vozíky, které máme skladem, tudíž ihned k dodání. Naší nabídku jsme dále rozšířili o sady těsnění na paletové vozíky a také na ruční vysokozdvižné vozíky.

Budeme velice rádi, když navštívíte náš internetový obchod a vložíte v nás důvěru s nákupem manipulační a skladové techniky.